Die Presse Media Hub

Die Presse Media Hub

Veech x Veech has pioneered a distinctive multifunctional media environment for Die Presse, one of Austria's leading newspapers.

Recognizing the evolving landscape of news consumption, Die Presse is adapting while remaining anchored in its print heritage. The new Hub serves as Die Presse’s dynamic media center, facilitating its transition into a digitally-driven era.

Embracing its print legacy, the media space retains key design principles while venturing into innovative digital communication channels. It champions Die Presse’s iconic serif typeface and vibrant color palette, infusing traditional elements into a contemporary framework.

At the intersection of graphics and architecture, the studio captivates with its bold contrast and minimalist aesthetic, reminiscent of Kubrick’s visionary style. Its design prioritizes content, offering versatility for diverse scenarios and activities.

CREDITS

Client:
Die Presse
Project Scope:
Studio Design, Graphic Design Identity, Unreal Engine & XRT simulation package
Location:
Vienna, Austria
Size:
110sqm
Design Team:
Stuart A. Veech, Mascha Veech-Kosmatschof, Thomas Milly, Philip Jay Veech, Patricia Tibu, Nick Veech
Photos:
©Hertha Hurnaus